29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia din Nepal face apel la vigilenţă vizavi de est-europeni, după fraude la mai multe bancomate

Poliţia din Nepal face apel la vigilenţă vizavi de est-europeni, după fraude la mai multe bancomate

Poliţia din Nepal a cerut Departamentului de Imigraţie să dea dovadă de vigilenţă vizavi de unii cetăţeni est-europeni în urma unor incidente repetate de colectare ilegală a datelor de pe cardurile bancare cu participarea activă a unor indivizi din state precum România, Bulgaria sau Turcia, informează Mediafax.

Dintre cei şase est-europeni arestaţi în Nepal în ultimele două săptămâni, toţi implicaţi în colectarea ilegală a datelor de pe cardurile bancare, unii instalau dispozitive pentru colectarea acestor informaţii iar alţii erau implicaţi în retragerea de numerar de la bancomate folosind carduri false, date furate, relatează publicaţia nepaleză My Republica.

Ultima fraudă s-a ridicat la 2 milioane de rupii, bani sustraşi de la bancomate în diferite zone turistice din Kathmandu.

În urma investigaţiilor derulate s-a stabilit suspecţii au retras bani cu carduri bancare pe care le-au adus din Europa şi se pregăteau să plece din Nepal pe data de 12 noiembrie, după ce ar fi schimbat rupii nepalezi în dolari americani.

În ultimii ani, în Statele Unite şi Europa au loc din ce în ce mai multe incidente legate de colectarea ilegală a datelor de pe cardurile bancare, iar bandele de infractori din estul Europei sunt active în Nepal, notează publicaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS