21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘeful Biroului Rutier Piatra Neamț și șase agenți, arestați preventiv după ce au luat mită de 115 ori în decurs de o lună

Șeful Biroului Rutier Piatra Neamț și șase agenți, arestați preventiv după ce au luat mită de 115 ori în decurs de o lună

Comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț, și șase agenți din subordine, reținuți de procurorii DNA Bacău, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, joi, prin decizia Curții de Apel Bacău, pentru mai multe fapte de luare și dare de mită și fals intelectual, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Alți șapte agenți de la același birou, dar și de la cel de ordine publică au fost puși sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că, în perioada 22 aprilie — 18 mai 2016, cei 14 polițiști au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori. Polițiștii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

Potrivit DNA, ulterior cei şase agenţi „au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificați inculpatului Andronic Viorel”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS