Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat astăzi că va merge duminică la vot şi va vota cu Maia Sandu, îndemnându-i pe cetăţenii moldoveni care au cetăţenie română şi pe cei care muncesc în spaţiul UE să o voteze, informează Mediafax.

„Aş vrea ca astăzi, cu câteva zile înainte de votul decisiv din Republica Moldova care va avea loc duminică, 13 noiembrie, să-i îndemn pe toţi cetăţenii Republicii Moldova şi în mod special pe cei care deţin şi cetăţenie română şi mai special pe cei care trăiesc în România, cei 100.000, să meargă duminică la vot (…) şi să voteze Maia Sandu”, a declarat Băsescu.

Băsescu a afirmat că Igor Dodon, contracandidatul Maiei Sandu, „va îngropa” Republica Moldova în Uniunea Vamală a Moscovei.

„Altfel, cu Dodon, Republica Moldova va fi îngropată în Uniunea Vamală a Moscovei, iar ce înseamnă Uninea Vamală pot vedea cu uşurinţă cetăţenii Republicii Moldova privind la Belarus care s-a ataşat de Uniunea Vamală, a respins orice discuţii cu UE, iar acum sărăcia în Belarus este la fel ca în Republica Moldova”, a mai spus Băsescu.