16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMark Gitenstein, fost ambasador la Bucureşti: Trump n-a spus niciodată ceva negativ despre scutul antirachetă de la Deveselu

Mark Gitenstein, fost ambasador la Bucureşti: Trump n-a spus niciodată ceva negativ despre scutul antirachetă de la Deveselu

“Nu am auzit niciodată ca Donald Trump să spună ceva negativ despre scutul antirachetă. Nu-l văd slăbind scutul iar în ce priveşte armata, cu siguranţă va dori să continue parteneriatul strategic profund pe care-l avem”, a declarat pentru HotNews.ro Mark Gitnstein, fost ambasador al Statelor Unite la Bucureşti între 2009 şi 2012.

El a mai spus că Trump şi-a exprimat în campanie preocuparea faţă de Iran şi a amintit că scopul defensiv al scutului de la Deveselu a fost acela de a preveni membrii NATO de un eventual atac al Iranului.

Fostul ambasador american la Bucureşti a mai declarat pentru sursa citată că nu crede că rezultatul alegerilor va avea un impact semnificativ asupra relaţiilor dintre România şi Statele Unite. “Relaţiile noastre sunt între poporul american şi poporul român, se exprimă prin cele două guverne şi se bazează pe valori comune, împărtăşim interese strategice comune”, a precizat Mark Gitenstein. Fostul ambasador mai spune că nici interesele de afaceri şi de investiţii americane nu se vor schimbă câtă vreme România îşi concentrează mai departe efroturile pe statul de drept şi pe lupta anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS