13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 145 de milioane de americani, aşteptaţi astăzi să voteze la alegerile prezidenţiale şi legislative

Peste 145 de milioane de americani, aşteptaţi astăzi să voteze la alegerile prezidenţiale şi legislative

Peste 145 de milioane de americani înscrişi pe listele de votanţi sunt aşteptaţi marţi să aleagă cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat, informează Mediafax.
Mai mult de 218 milioane de americani sunt eligibili să voteze în cadrul alegerilor, însă doar aproximativ 145 de milioane s-au înscris pe listele de votanţi. Prezenţa de vot la alegerile prezidenţiale din anul 2012 s-a situat la 61.8%.
Din totalul alegătorilor înscrişi, peste 41 de milioane deja şi-au exercitat votul anticipat, în săptămânile precedente zilei alegerilor.
Candidatul democrat Hillary Clinton a promis că va pune capăt clivajelor produse de campania caustică şi că va fi preşedintele tuturor americanilor dacă va câştiga, în timp ce adversarul său republican, Donald Trump, a explicat că victoria sa va fi sfârşitul „sistemului corupt” condus de „proşti”.
La rândul său, Donald Trump a declarat în Florida că eventuala sa victorie va marca „sfârşitul sistemului corupt” de la Washington. Trump a criticat decizia FBI de a nu cere inculparea lui Hillary Clinton în ancheta privind utilizarea unui server de mail privat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS