10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt persoane arestate pentru violență împotriva refugiaților, într-un oraș din estul Germaniei

Opt persoane arestate pentru violență împotriva refugiaților, într-un oraș din estul Germaniei

Procurorii germani au arestat opt persoane suspectate că au fondat o organizație teroristă de dreapta în Freital, oraș din estul Germaniei, care a devenit cunoscut pentru o serie de atacuri de extremă dreapta împotriva solicitanților de azil, a informat media germană, luni, preluată de agenția DPA.

Potrivit ziarului Sueddeutsche Zeitung, șapte bărbați și o femeie sunt acuzați că au format așa-numitul Grup Freital, care a avut ca ținte cazarea refugiaților și oponenții politici.

Gruparea a fost activă din iulie 2015, an în care circa 900.000 de refugiați și migranți au venit în Germania din țări din Orientul Mijlociu, Africa și din alte zone.

Nimeni nu a fost ucis în campania de violență, dar procurorii urmăresc acuzații de tentativă de crimă, spune raportul, care citează rechizitoriul.

Freital este unul dintre orașele din estul Germaniei care au devenit simboluri ale nemulțumirii pe scară largă în ceea ce privește afluxul fără precedent de refugiați.

Au existat mai multe atacuri de incendiere a caselor solicitanților de azil în întreaga Germanie, iar refugiații au fost agresați în mod repetat de extremiști de dreapta, mai notează DPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS