14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContinuă audierile în cazul accidentului în lanţ produs pe A 2

Continuă audierile în cazul accidentului în lanţ produs pe A 2

Poliţiştii de la Brigada Rutieră şi procurorii Parchetului Lehliu-Gară au început duminică o nouă rundă de audieri a şoferilor şi martorilor implicaţi în accidentul produs sâmbătă pe autostrada Bucureşti-Constanţa, în urma căruia patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar 36 au fost răniţi, informează Mediafax.
Ancheta a fost începută sâmbătă de Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române,fiind audiate 24 de persoane la sediul Poliţiei Autostrăzii A2, procedurile durând până în jurul orei 04:00, spun surse judiciare.

Din primele cercetări, a rezultat că principalele cauze ale accidentului în lanţ au fost viteza neadaptată condiţiilor meteo şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autovehicului din faţă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul acestui accident, iar încadrarea este de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în urma anchetei procurorii să stabilească persoana sau persoanele care se fac vinovate de producerea coliziunii.

În carambolul produs sâmbătă dimineaţă, la kilometrul 67 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers către Constanţa, patru persoane şi-au pierdut viaţa, 36 au fost rănite, iar 29 de vehicule au fost avariate, acesta fiind considerat cel mai grav accident rutier, din punct de vedere al numărului maşinilor implicate, care a avut loc în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS