11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabără cu peste 3.000 de migranți din Paris, evacuată

Tabără cu peste 3.000 de migranți din Paris, evacuată

O tabără cu peste 3.000 de migranți situată în partea de nord-est a Parisului, între stațiile de metrou Jaures și Stalingrad, a început să fie evacuată, într-o atmosferă de calm, în această dimineață, scrie Agerpres.
Mai multe sute de bărbați fuseseră regrupați cu puțin înainte de ora locală 06:00, cu bagajele în mână, în spatele unui cordon de jandarmi, pe cheiul Jemmapes situat de-a lungul canalului Saint-Martin din Paris, într-o parte a taberei care adăpostește în special afgani. Sosirea primului autobuz la ora 06:10 a fost salutată cu entuziasm de migranți. Primul transport a plecat la 06:20. „Nu am nicio idee unde mergem. La Paris sau în altă parte. Mergem. Important pentru mine este să am documente. Este o lună de când stăteam aici într-un cort. E bine că plec”, s-a bucurat Khalid, de 28 de ani. Migranții din tabăra de la Paris urmau să fie duși în alte centre de cazare din regiunea pariziană Ile-de-France, potrivit AFP.
Tabăra trecuse deja prin două operațiuni de evacuare în ultimele luni, în 26 iulie (aproape 2.500 de persoane fiind puse la adăpost) și la 16 septembrie (alte 2.000). În pofida evacuărilor succesive, tabăra s-a reconstituit rapid în ultimele săptămâni, ajungând să aibă peste 3.000 de persoane risipite pe mai multe sute de metri pătrați.
Această operațiune intervine după desființarea imensei tabere de migranți, supranumită „Jungla” din Calais, în nordul Franței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS