16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBERD şi-a revizuit în sus prognoza de creştere economică pentru România în 2016 de la 4% la 4,8%

BERD şi-a revizuit în sus prognoza de creştere economică pentru România în 2016 de la 4% la 4,8%

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a revizuit joi în sus, , prognoza de creştere economică a României pentru anul 2016 şi de la 3,5% la 3,7% prognoza pentru 2017, informează Mediafax.

„Sud-estul Europei în ansamblul său este în creştere. Grecia îşi revine graţie unui sezon bun pentru turism, iar încrederea în mediul de afaceri este în urcare. Serbia şi România vor trage în sus media de creştere economică a regiunii”, se arată în prognoza BERD.

Potrivit acesteia, Rusia şi Grecia sunt în curs de ieşire din recesiune, chiar dacă ambele economii s-au redus în prima jumătate a anului. În acelaşi timp, Turcia va creşte într-un ritm mai lent în 2016 decât în 2015, iar Ucraina şi Moldova sunt din nou în zona roşie. Ucraina a revenit la creştere în prima jumătate a anului 2016, după ce economia sa contractat cu un total de 16% în cei doi ani anteriori. Creşterea modestă a Moldovei este susţinută doar de consumul casnic, mai arată BERD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS