17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfaceristul Adrian Porumboiu, urmărit penal într-un dosar al DNA privind tranzacţii ilegale cu terenuri

Afaceristul Adrian Porumboiu, urmărit penal într-un dosar al DNA privind tranzacţii ilegale cu terenuri

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au comunicat joi oficial că au dispus începerea urmăririi penale față de omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu, acuzat de instigare la abuz în serviciu, într-un amplu dosar privind ilegalități cu terenuri, informează Agerpres.

„Față de Porumboiu Adrian s-a dispus efectuarea urmăririi penale în legătură cu suspiciunea comiterii infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, explică DNA într-un comunicat.

Surse judiciare susțin că omul de afaceri este acuzat de faptul că ar fi persoana prin intermediul căreia afaceristul Gheorghe Nețoiu ar fi dobândit în mod ilegal o serie de terenuri în județul Vaslui.

În același dosar sunt urmăriți penal un fost parlamentar, foști și actuali primari, prefecți, subprefecți și funcționari din cadrul Prefecturii Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS