14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegriţoiu nu s-a prezentat la audierile din comisiile parlamentare, trimiţându-le parlamentarilor o scrisoare

Negriţoiu nu s-a prezentat la audierile din comisiile parlamentare, trimiţându-le parlamentarilor o scrisoare

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, nu s-a prezentat, luni, la audierile din cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și Senat, unde a fost convocat, însă a trimis o scrisoare prin care susține că revocarea sa este ilegală, informează Agerpres.

Președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, Mihai Tudose, a anunțat la începerea ședinței, că președintele ASF a transmis parlamentarilor o scrisoare prin care cerea amânarea audierii pentru a pregăti răspunsurile solicitate de parlamentari.

„În scrisoarea sa, domnul Negrițoiu pleacă de la premisa că noi avem ceva cu ASF, nu cu domnia sa, și că ceea ce facem noi constituie un atac la adresa unei instituții. Mai mult, ne explică foarte clar, citez: „revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibilă, atâta timp cât acesta continuă să întrunească condițiile care au stat la baza numiri sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii și, deci, lovită de nulitate”, a citit Tudose din scrisoarea președintelui ASF.

Mai mult, potrivit lui Tudose, președintele ASF susține în scrisoarea sa că orice demers în sensul demiterii unui membru al conducerii ASF este abuzivă, iar actul respectiv este lovit de nulitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS