13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Alegerile prezidenţiale din Moldova, moment crucial pentru viitorul statului

Iohannis: Alegerile prezidenţiale din Moldova, moment crucial pentru viitorul statului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, care şi-au consumat primul tur de scrutin duminică, reprezintă un moment crucial pentru viitorul acestui stat.

„Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului. Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost informat permanent de către Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada României la Chişinău. Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii și transparenţei. Subliniez, în acest context, importanţa asigurării în continuare a stabilităţii interne şi a responsabilităţii din partea întregii clase politice.
Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre România şi Republica Moldova trebuie dezvoltat şi aprofundat, la fel ca şi procesul de reforme în spirit european, în vederea continuării integrării europene şi în beneficiul concret al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.”, a afirmat Iohannis potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru preşedinţia Republicii Moldova au rămas în cursă pentru al doilea tur de scrutin Igor Dodon, candidatul socialist, pro-rus, şi Liderul PAS, Maia Sandu, un politician considerat proeuropean. Al doilea tur de scrutin are loc pe data de 13 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS