14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri R. Moldova: Mihai Ghimpu se retrage dacă Maia Sandu îşi asumă unirea cu România

Alegeri R. Moldova: Mihai Ghimpu se retrage dacă Maia Sandu îşi asumă unirea cu România

Candidatul la functia de presedinte din partea Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anuntat ca se retrage din cursa electorala daca Maia Sandu, candidata comuna a opozitiei de centru-dreapta, preia un punct din programul sau electoral, si anume unirea Republicii Moldova cu Romania, transmite IPN, citată de HotNews.

„Ca sa fie clar pentru toti care au fost alaturi de mine in aceasta lupta pentru cauza romaneasca. Sunt dispus sa ma retrag din cursa prezidentiala in favoarea candidatului unic, doar daca acesta isi asuma public si in scris obiectivul asumat de mine – unirea Republicii Moldova cu Patria Mama Romania. Pana la primirea unui raspuns, eu raman in calitate de candidat la functia de presedinte pentru a continua lupta pentru realizarea idealului national”, a spus Mihai Ghimpu.

Marian Lupu, candidatul partidului controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a anuntat miercuri ca se retrage din cursa electorala pentru presedintia Republicii Moldova, pentru a sprijini candidatul pro-european care are sanse sa il invinga pe liderul socialistilor, Igor Dodon.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS