27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDragoș Dinu, noul ministru al Fondurilor Europene

Dragoș Dinu, noul ministru al Fondurilor Europene

Premierul Dacian Cioloș a înaintat în această dimineață președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numirea lui Dragoș Cristian Dinu în funcția de ministru al Fondurilor Europene, iar acesta a semnat-o.

Dragoș Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Începând cu anul 2008, a fost expert internațional și național  în domenii precum analiză funcțională, planificare strategică, politici publice, analiză și dezvoltare instituțională. Din această calitate, a reprezentat instituții internaționale precum Banca Mondială sau UNICEF și a coordonat și implementat proiecte în instituții publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Începând cu luna mai 2016, a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul său în această echipă a fost concentrat pe procese majore și actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităților de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea și închiderea  condiționalităților ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS