Acasă Actualitate Simpatizant al ISIS, arestat în Republica Moldova

Simpatizant al ISIS, arestat în Republica Moldova

Un cetăţean moldovean suspectat că ar fi simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic (ISIS) a fost arestat preventiv astăzi în Republica Moldova, anunţă Serviciul pentru Informaţii şi Securitate (SIS), citat de Publika.md şi Mediafax.

Militantul islamist, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute, iar astăzi a fost plasat în arest preventiv. Suspectul se afla în vizorul serviciilor secrete de mai bine de doi ani. Potrivit SIS, bărbatul avea pregătirea necesară pentru a comite un atac terorist.

„Individul a creat o platformă de comunicare în reţeaua Facebook cu denumirea «Adept al Stat Islamic». Posta fotografii, înregistrări video cu diferite activităţi extremiste şi teroriste. Instiga la acţiuni de finanţare a acestei organizaţii teroriste”, a declarat procurorul Denis Rotaru.

Serviciul moldovean pentru Informaţii şi Securitate a lansat un apel la vigilenţă, îndemnând cetăţenii să raporteze cazuri de persoane care promovează ideologia reţelei teroriste Stat Islamic.

Exit mobile version