10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimpatizant al ISIS, arestat în Republica Moldova

Simpatizant al ISIS, arestat în Republica Moldova

Un cetăţean moldovean suspectat că ar fi simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic (ISIS) a fost arestat preventiv astăzi în Republica Moldova, anunţă Serviciul pentru Informaţii şi Securitate (SIS), citat de Publika.md şi Mediafax.

Militantul islamist, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute, iar astăzi a fost plasat în arest preventiv. Suspectul se afla în vizorul serviciilor secrete de mai bine de doi ani. Potrivit SIS, bărbatul avea pregătirea necesară pentru a comite un atac terorist.

„Individul a creat o platformă de comunicare în reţeaua Facebook cu denumirea «Adept al Stat Islamic». Posta fotografii, înregistrări video cu diferite activităţi extremiste şi teroriste. Instiga la acţiuni de finanţare a acestei organizaţii teroriste”, a declarat procurorul Denis Rotaru.

Serviciul moldovean pentru Informaţii şi Securitate a lansat un apel la vigilenţă, îndemnând cetăţenii să raporteze cazuri de persoane care promovează ideologia reţelei teroriste Stat Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS