10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul privind tichetele valorice pentru biciclete, adoptat de comisia de muncă din Senat

Proiectul privind tichetele valorice pentru biciclete, adoptat de comisia de muncă din Senat

Comisia pentru muncă a Senatului a întocmit, astăzi, un raport de admitere propunerii legislative care prevede că angajatorii pot acordă tichete valorice pentru achiziţionarea de biciclete, informează HotNews.

Propunerea de lege a fost iniţiată de senatorul Marian Vasiliev şi de deputaţii Luminiţa Adam, Camelia Bogdanici, Gheorghe Emacu, Ioan Hulea, Neagu Murgu şi Valeriu Steriu şi presupune că angajatorii să poată acordă subvenţii sub formă unor tichete de bicicletă, o dată la trei ani, valoarea maximă a subvenţiei fiind de 1.500 lei.

Aceste tichete pot fi utilizate pentru achiziţionarea de biciclete, inclusiv electrice, precum şi de echipament pentru ciclism, adică orice este necesar echipării bicicletei şi a ciclistului: accesorii, piese de schimb, unelte şi produse de întreţinere sau echipament.

Potrivit propunerii, angajatorii pot acordă indemnizaţii pentru mersul pe bicicletă angajaţilor care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu.

Această indemnizaţie este acordată tot sub formă tichetelor de bicicletă, într-o limita anuală de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru, însă angajatorii au libertatea de a defini, după consultarea angajaţilor vizaţi, lista documentelor justificative necesare acordării indemnizaţiei şi frecvenţa prezentării lor.

În expunerea de motive, iniţiatorii susţin că proiectul este inspirat din practică altor state europene, precum Olanda, Irlanda, Regatul Unit, Austria, Italia, Belgia sau Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS