16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoția lui Ion Rațiu a murit la Londra, la vârsta de 95 de ani

Soția lui Ion Rațiu a murit la Londra, la vârsta de 95 de ani

Elisabeth Pilkington Rațiu, soția cunoscutului om politic Ion Rațiu, a murit la Londra, la vârsta de 95 de ani, a anunțat astăzi un comunicat al „Centrului Rațiu pentru Democrație”, citat de Agerpres.

Mai puțin cunoscută românilor decât soțul său, Elisabeth Rațiu a fondat în 1993, în România, un program prin care a susținut tratarea copiilor și tinerilor bolnavi de leucemie.

Născută în 1921, Elisabeth Pilkington Rațiu este originară din comitatul Lancashire, Marea Britanie, din apropierea micului oraș industrial St. Helens, zonă pe care familia sa transformat-o într-un oraș al sticlăriei. L-a întâlnit pe Ion Rațiu la Cambridge și s-au căsătorit în 1945. În paralel cu viața de familie, Elisabeth s-a dedicat muncii de asistent social în mediul spitalicesc din Londra.

Conform dorinței sale, trupul îi va fi incinerat în cadrul unei ceremonii la care vor participa membri și apropiați ai familiei, urmată de un serviciu memorial care va avea loc în luna noiembrie la St James’s Church, Piccadilly, în Londra.

Ion Rațiu, care anul viitor ar fi împlinit 100 de ani, a fost membru marcant al PNȚCD și deputat de Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS