24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea de-a treia și ultima dezbatere televizată Clinton-Trump, așteptată cu mare interes

Cea de-a treia și ultima dezbatere televizată Clinton-Trump, așteptată cu mare interes

A treia și ultima dezbatere dintre candidații la președinția SUA, Donald Trump (republican) și Hillary Clinton (democrată), se va desfășura miercuri seară, ora locală, în Las Vegas (statul Nevada) și este de așteptat ca ea să fie urmărită de un număr mare de telespectatori, chiar dacă de-a lungul timpului a treia dezbatere prezidențială din Statele Unite a fost cea mai puțin interesantă, comentează miercuri DPA.

Motivul pentru care această confruntare finală dintre cei doi candidați la Casa Albă ar putea fi o excepție îl reprezintă acuzația lui Donald Trump potrivit căreia echipa de campanie a lui Hillary Clinton, media și sistemul politic complotează pentru a ‘falsifica’ scrutinul din 8 noiembrie.

Candidatul republican afirmă că aceste alegeri vor fi manipulate întrucât în presă s-a scurs o înregistrare video din 2005 în care el apare făcând comentarii, împreună cu o vedetă de televiziune, despre pipăirea și sărutarea femeilor fără consimțământul lor.

După difuzarea acestei înregistrări, acuzațiile la adresa lui Trump au devenit principalul subiect de interes în campania electorală din Statele Unite. În cea de-a doua dezbatere, desfășurată pe 9 octombrie, candidatul republican a dezmințit că s-ar fi comportat într-o asemenea manieră și a precizat că a fost vorba despre o ‘discuție de vestiar’.

De atunci, însă, zece femei l-au acuzat public pe Trump că le-a făcut avansuri sexuale, majoritatea cazurilor având loc cu peste un deceniu în urmă.

Cu numai trei săptămâni înaintea scrutinului prezidențial din 8 noiembrie, Hillary Clinton are un avans substanțial în preferințele electoratului american față de Donald Trump – candidata democrată este susținută de 48,9% dintre alegătorii americani, iar candidatul republican de 42%, potrivit unui sondaj de opinie publicat de realclearpolitics.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS