22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Transporturilor cere un supracontrol la TAROM, după incidentele de săptămâna trecută

Ministrul Transporturilor cere un supracontrol la TAROM, după incidentele de săptămâna trecută

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat astăzi o vizită de lucru la TAROM în contextul incidentelor aviatice de săptămâna trecută, şi le-a cerut angajaţilor ca avioanele să fie verificate şi de alte persoane faţă de cei care le monitorizează în mod curent.

„Vă cer să faceţi verificări prin sondaj, însă verificările să fie efectuate şi de alţi oameni faţă de cei care fac check-ul zilnic”, a transmis ministrul Sorin Buşe, potrivit Mediafax.

Pentru evitarea întârzierilor sau anulărilor curselor, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, „au fost deja implementate măsuri suplimentare celor deja existente”. Măsurile suplimentare „prevăd activităţi de control şi includ verificări în plus ale aeronavelor, la intervale mai mici de timp, precum şi efectuarea unor noi audituri de siguranţă la lucrările de întreţinere”. De asemenea, „în perioada imediat următoare va fi înfiinţat departamentul Maintenance Control Centre, care monitorizează şi oferă asistenţă 24/7 pentru toate defectele apărute în operarea zilnică, dar şi biroul AOG (Aircraft on Ground), cu program 24/7 pentru asistenţa comenzilor de piese în timp real, cu scopul de a reduce timpii de imobilizare a aeronavelor”, a mai comunicat Ministerul Transporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS