Acasă Actualitate Austria va dărâma casa natală a lui Adolf Hitler

Austria va dărâma casa natală a lui Adolf Hitler

Autoritățile austriece vor dărâma casa natală a lui Adolf Hitler din nordul Austriei pentru ca în locul respectiv să fie ridicată o nouă clădire, punând capăt astfel anilor de lupte judiciare asupra destinației acesteia, a anunțat luni ministrul austriac de interne, informează Agerpres.

”Casa lui Hitler va fi distrusă. Fundațiile vor putea fi păstrate, însă o nouă clădire va fi construită”, a declarat ministrul de interne Wolfgang Sobotka pentru cotidianul austriac Die Presse — conform France Presse.

Potrivit ministrului, noua construcție va fi utilizată în scopuri caritabile sau administrative.

Pentru ca acest proiect să se concretizeze, guvernul austriac trebuie să finalizeze procedura de expropriere a casei situate în centrul localității Braunau-am-Inn, situată la frontiera cu Germania, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne.

În anii ’70, guvernul austriac a semnat un contract cu Gerlinde Pommer și a transformat casa în centru pentru persoane cu handicap, până când proprietara a refuzat să autorizeze lucrări de renovare necesare și centrul s-a închis.

După această dată, soarta clădirii a făcut obiectul unor dezbateri între experți și chiar în cadrul guvernului.

Exit mobile version