Acasă Actualitate Șeful IPJ Sibiu susţine că ursul a fost prima dată împușcat cu...

Șeful IPJ Sibiu susţine că ursul a fost prima dată împușcat cu tranchilizant, dar nu și-a făcut efectul

-

Ursul care a fost ucis ieri la Sibiu a fost împușcat prima dată cu tranchilizant de către un veterinar de la Grădina Zoologică, dar fără succes, iar după o jumătate de oră un vânător chemat în ajutor de polițiști a omorât animalul, care se afla în curtea unei fabrici de mobilă, în imediata apropiere a oamenilor, putând să le pună viața în pericol, a precizat joi, pentru Agerpres, Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu.

În momentul uciderii ursului, la fabrica de mobilă erau la muncă 50 de muncitori, potrivit prefectului județului Sibiu, Cristian Roman.

„Unul dintre cei doi veterinari chemați de noi a reușit, în Orașul de Jos, într-o curte, în care se băgase ursul la un moment dat, a reușit să intre și l-a împușcat de aproape, de la maxim 10 metri, zice omul. L-a lovit cu tranchilizantul, ursul a căzut peste niște ghivece, ca urmare a șocului, nu că l-a tranchilizat. S-a ridicat imediat și a venit spre el, dând semne că vrea să-l atace. Omul a ieșit și a tras poarta după el. Ulterior, am găsit seringa la fața locului, dovada că a fost tranchilizat. Ursul a fost tranchilizat cu cel puțin o jumătate de oră înainte să fie împușcat, ceea ce înseamnă că tranchilizantul nu și-a făcut efectul”, a declarat Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

În afară de acul tranchilizant găsit de polițiști la fața locului, nu mai există altă dovadă că ursul a fost tranchilizat, decât cuvântul veterinarului care a tras, pentru că animalul a fost incinerat la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu, potrivit legii.

Întrebat cine a dat ordinul să fie împușcat ursul, șeful IPJ Sibiu a spus că un polițist din subordinea sa și că el consideră că măsura a fost corectă, pentru a proteja oamenii aflați la fața locului, care erau în pericol să fie atacați.

„Când a fost împușcat ursul, nu exista în apropiere nimeni cu pușcă cu tranchilizant, pentru că cei doi de la Zoo se despărțiseră în două echipe de căutare și unul dintre ei venise ulterior”, a menționat șeful IPJ Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.

Un pedofil britanic, ucis în închisoare. A violat zeci de copii

Un pedofil britanic, care avea de executat 22 de condamnări concomitente pentru abuzul a 22 de copii în Malaezia, a fost înjunghiat mortal într-o închisoare din Anglia