12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Regele biscuiților" din România, arestat preventiv

„Regele biscuiților” din România, arestat preventiv

Tribunalul București a decis, joi, arestarea preventivă a lui Bulut Halil, patronul companiei RoStar, supranumit și „regele biscuiților” din România, acesta fiind acuzat de procurorii DIICOT de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Potrivit Agerpres, în același dosar au fost arestați preventiv patru membri ai conducerii RoStar, respectiv Raluca Anamaria Blaj (contabil), Ioan Todoran (director tehnic), Mihai Gheorghe (șef secție transporturi) și Cornel Costea (inginer șef), în timp ce pentru Imad Ali instanța a dispus control judiciar. Decizia nu este definitivă.

Potrivit DICOT, în perioada 2011 — 2015, Bulut Halil, având calitatea de administrator la SC RoStar SA, a constituit un grup infracțional organizat împreună cu Raluca Anamaria Blaj, referent contabil al firmei, și Ioan Todoran, director tehnic, grup care a acționat în sensul sustragerii companiei de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin evidențierea în actele contabile ale acestei societăți sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale.

Pentru atingerea acestui scop, în contabilitatea RoStar au fost înregistrate achiziții fictive de bunuri și servicii provenind de la 22 societăți comerciale cu comportament specific celor de tip fantomă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS