21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Economiei, despre proiectul privind conversia creditelor: „Cei care au luat credite în lei și au plătit la timp sunt defavorizați”

Ministrul Economiei, despre proiectul privind conversia creditelor: „Cei care au luat credite în lei și au plătit la timp sunt defavorizați”

Ministrul Economiei, Costin Borc a scris pe pagina sa de Facebook că cei care au luat credite în lei și au plătit la timp sunt nedreptățiți în fața celor care au o voce mai puternică.

„Ieri (luni n.r.), toată seara, au avut loc discuții aprinse pe marginea conversiei creditelor luate în CHF. Guvernul susține un punct de vedere echilibrat, care să ia în calcul cazurile sociale și să corecteze eventualele abuzuri ale băncilor, dar care să nu dea un avantaj nemeritat celor care au luat cu bună știință credite în CHF pentru a face afaceri mai bune. Toate cazurile sociale, ale celor care nu pot plăti niște credite pe care le-au luat pentru a avea o locuință ceva mai bună, trebuie rezolvate. Și băncile care au profitat de neștiința sau de lipsa de informare a acestor clienți trebuie să găsească soluții pentru ei. Dar, ceea ce mi se pare grav, este că ajungem în situația în care cei care au luat credite în lei, au fost precauți, au plătit și plătesc ratele la timp sunt clar defavorizați în fața celor care au vocea mai puternică”, a spus Costin Borc, potrivit B1.ro.

Camera Deputaților a eliminat marți pragul de 50% grad de îndatorare pentru eligibilitate din proiectul privind conversia creditelor în franci elvețieni. De aceste prevederi ale proiectului vor beneficia clienții cu credite de până la 250.000 de franci elvețieni la data contractării.
Proiectul de lege urmează să intre la vot final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS