10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru noi fapte în dosarul "Ponta-Ghiță-Blair"

Deputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru noi fapte în dosarul „Ponta-Ghiță-Blair”

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că procurorii anticorupție au extins urmărirea penală în dosarul cunoscut sub numele de „Ponta-Ghiță-Blair” pentru noi fapte.
Surse apropiate anchetei au declarat că Ghiță, care era urmărit penal pentru spălare de bani în acest dosar, este cercetat acum și pentru folosirea cu rea credință a creditului societății, potrivit Agerpres.

Întrebat care sunt noile acuzații pe care anchetatorii i le aduc, Ghiță a spus că acestea sunt legate de utilizarea banilor în campania electorală.

„A fost o extindere a urmăririi penale, chestiuni din astea de campanie electorală, utilizarea banilor în campania electorală”, a răspuns deputatul.

Totodată, el a arătat că DNA duce o „operațiune” împotriva clasei politice pentru a ajuta USR-ul să intre în Parlament.

„Eu cred că suntem deja la pasul doi după dosarul domnului Blaga, la pasul doi din operațiunea DNA contra clasei politice, cum să ajutăm USR-ul să intre în Parlament și, după mine, vor urma Victor Ponta mâine, care va fi verificat în legătură cu campania electorală, va urma Traian Băsescu, va urma domnul Tăriceanu și astfel ni se va livra, cu ajutorul Procuraturii, o nouă clasă politică”, a adăugat Ghiță.

La sediul DNA Ploiești s-au mai prezentat, marți, omul de afaceri Ionuț Iordăchescu, cunoscut drept apropiat al deputatului Sebastian Ghiță și interpus în firmele controlate de acesta din urmă, și Sorin Chirilă, vărul soției deputatului, de asemenea interpus al lui Ghiță.

Sursele citate au precizat că Iordăchescu este administratorul legal al firmei SC Media Fantasy, prin care s-a făcut plata către fostul premier britanic, Tony Blair, iar Chirilă este administrator de fapt al societății.
Victor Ponta este urmărit penal de procurorii în acest dosar pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS