14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn medic şi o asistentă de la Spitalul de Arşi, urmăriţi penal pentru ucidere din culpă în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită de sânge

Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Arşi, urmăriţi penal pentru ucidere din culpă în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită de sânge

Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Arşi, care au fost de gardă şi s-au ocupat de femeia care a primit o transfuzie greşită de sânge şi care a decedat ulterior, sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă, au declarat oficiali din cadrul Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru Mediafax.

La mijlocul lunii iulie, procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

„Rapoartele arată că unitatea de transfuzii (UTS) a Spitalului de Arşi funcţiona de peste un an de zile fără autorizare de funcţionare. În momentul de faţă, coordonăm procesul de autorizare a unităţii şi revenirea la normal, pentru ca actul medical să se desfăşoare în condiţii de siguranţă atât pentru pacient cât şi pentru medici. Determinarea greşită a grupei de sânge pare să fi fost rezultatul unei erori umane, iar în acest caz, singura autoritate cu atribuţii legale de verificare este Colegiul Medicilor. Personalul medical de la Spitalul de Arşi a depus toate eforturile pe lângă managementul unităţii pentru autortizarea UTS, dar acestea au fost ignorate de conducerea spitalului. Ministerul analizează cauzele care au dus la situaţia actuală, măsurile care se impun şi revenirea la normal”, declara la acea vreme purtătorul de cuvânt de atunci al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Pe de altă parte, şeful secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi şi purtătorul de cuvânt al spitalului au spus că transfuzia greşită de sânge nu ar fi fost cauza decesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS