10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1 octombrie, Ziua Mondială a Muzicii

1 octombrie, Ziua Mondială a Muzicii

Îşi propune promovarea muzicii în stradă. Sloganul „Faites de la musique” (faceţi muzică), omofon de la „Fête de la Musique” (Ziua Muzicii), este folosit pentru a promova acest obiectiv. Amatori şi profesionişti sunt aşteptaţi în stradă, să performeze în spectacole gratuite şi astfel să doneze iubitorilor de muzică din timpul lor. Fiecare popor are propria muzică, propriul imn și artiști și muzicieni originali. Dar, Ziua Mondială a Muzicii este o sărbătoare care unește toți iubitorii de muzică de pe Pământ.

Ea promovează arta muzicală și idealurile de pace și prietenie între popoare și culturi, schimbul de experiență și aprecierea tuturor valorilor estetice. Pe de altă parte, ca formă de artă care se manifestă prin sunet şi tăcere, muzica are o strânsă legătură, prin sunete, cu organismul uman.

Inițiată la 1 octombrie 1975 de către muzicologul şi violonistul Yehudi Menuhin, a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional al Mizicii, în conformitate cu rezoluția adoptată în cadrul Adunării Generale de la Lausanne, în 1973.

Scopul acestei zile este încurajarea muzicienilor amatori și profesioniști să iasă în stradă şi organizarea de concerte gratuite cu scopul aducerii în faţa publicului diferite genuri muzicale.

Sursa: http://stiri.tvr.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS