Acasă Actualitate Laura Codruţa Kovesi: Suntem sub asalt. Atacurile nu vizează doar DNA, ci...

Laura Codruţa Kovesi: Suntem sub asalt. Atacurile nu vizează doar DNA, ci pe toţi cei care luptă cu corupţia

-

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit vineri, la Europa FM, despre atacuri „o agresivitate din ce în ce mai ridicată” la adresa procurorilor anti-corupţie şi a subliniat că aceste atacuri nu vizează doar DNA, ci „sistemul de justiţie şi pe toţi cei care lupta cu corupţia”.
Sunteţi sub asalt?, a fost întrebată Kovesi, de moderatori.
„Suntem, da”, a răspuns Laura Codruţa Kovesi.
„Acest atac nu vizeza doar DNA, ci sistemul de justiţie şi pe toţi cei care lupta cu corupţia. Se încearcă intimidarea oamenilor care lupta cu corupţia”, a spus ea, precizând că este vorba de un „grup organizat”.
Precizările şefei DNA au venit în contextul în care moderatorii, Vlad Petreanu şi Cristian Tudor Popescu, au întrebat-o cum comentează atacurile recente lansate la adresa să de fostul preşedinte Traian Băsescu.
„Nu comentez”, a răspuns Kovesi. Întrebată însă dacă este preocupată de faptul că Traian Băsescu s-a declarat un adversar deschis al sau, această a răspuns: „Nu”.
„Nu comentez ce zice dl Băsescu”, dar „fac un comentariu general: am observat în ultima perioară un atac incredibil asupra DNA, la adresa persoanei şefului DNA şi a unor procurori”, a continuat Laura Codruţa Kovesi,
Iar aceste atacuri aparţin „exclusiv” unor persoane cercetate de DNA sau de alte structuri de parchet, şi este vorba de atacuri zilnice, „de o agresivitate din ce în ce mai ridicată”, a precizat şefa DNA, care a reafirmat că în „mai nou sunt firme angajate pentru hărţuire, pentru intimidare”.
„Am ajuns în acest stadiu în care nu e suficient că suntem sub atac permanent, nu sunt suficiente acuzaţiile denigratoare care se fac în fiecare zi, acum avem şi firme private pentru hărţuire, pentru intimidare”, a comentat Kovesi.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.