17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme frumoasă vineri, sâmbătă şi duminică

Vreme frumoasă vineri, sâmbătă şi duminică

Vremea va fi predominant frumoasă în următoarele trei zile, iar valorile termice vor continua să crească urmând a se situa peste cele, climatologic, normale acestei date din an, informează ANM.

Astfel, vineri cerul va fi mai mult senin – ziua în toate regiunile, iar în sud şi în est şi noaptea, în timp ce în restul teritoriului va deveni variabil şi cu unele înnorări. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime între 3…4 grade în depresiunile intramontane şi 16…17 grade pe litoral. Dimineaţa, dar mai ales în cursul nopţii, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Sâmbătă vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru prima zi a lunii octombrie, la nivelul întregii ţări. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi foarte reduse. Vântul va sufla, în general, moderat în regiunile estice şi slab în restul teritoriului, iar la munte, în special la înălţimi mai mari, va avea unele intensificări.Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade pe litoral şi 27…28 de grade în Câmpia Română, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute, până la 3…4 grade, în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase de relief din est, sud-est şi izolat în depresiunile din restul teritoriului, va fi ceaţă.

Duminică, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales spre seară şi noaptea, local în Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul zonei montane vor fi averse, trecător, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS