Acasă Actualitate Siria: Cel puţin 25 de civili ucişi în raiduri aeriene asupra Alep,...

Siria: Cel puţin 25 de civili ucişi în raiduri aeriene asupra Alep, o tabără controlată de rebeli, cucerită de armată

-

Cel puţin 25 de civili au fost ucişi sâmbătă în lovituri aeriene asupra sectorului rebel al oraşului sirian Alep, în a doua zi a unei ofensive violente a regimului, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Printre victime se află şapte persoane care şi-au pierdut viaţa în timp ce stăteau la coadă la iaurt într-o piaţă din cartierul Bustan al-Qasr, a anunţat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO).

Tot sâmbătă, forţele guvernului sirian au anunţat cucerirea unei tabere controlate de rebeli în nordul oraşului, informaţie confirmată de un oficial rebel, relatează Reuters. Cucerirea taberei Handarat s-a produs ca urmare a „bombardamentelor intensive ale forţelor regimului (…) şi ale avioanelor ruse”, a precizat OSDO, într-un comunicat. Un oficial din sectorul rebel din Alep a confirmat cucerirea zonei de către forţele regimului, care a fost anunţată ca un Breaking News de televiziunea de stat Al-Ikhbariya.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.