Acasă Actualitate Minus 2,2 grade la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din această...

Minus 2,2 grade la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din această toamnă

-

termometru

Temperaturile au continuat să scadă în zona depresionară din estul Transilvaniei, cea mai scăzută temperatură din ţară în zonele locuite, de minus 2,2 grade Celsius, fiind consemnată, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc. Mai frig a fost doar la peste 2.000 de metri altitudine, minus 4,5 grade Celsius, la Vârful Omu.

Meteorologii de la Staţia Miercurea Ciuc au afirmat, pentru News.ro, că în noaptea de vineri au fost temperaturi negative, minima de minus 2,2 grade Celsius fiind consemnată sâmbătă dimineaţă, după ora 7.00, iar la sol s-a semnalat brumă.

Temperaturi negative sau la limita îngheţului au fost măsurate de meteorologi şi în alte localităţi ale judeţului Harghita: minus 1,1 grade Celsius la Joseni, 0,2 grade la Topliţa şi 1,3 grade la Bucin. Meteorologul Eugen Mitea, de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud – Sibiu, a declarat corespondentului News.ro că valoarea termică minimă înregistrată sâmbătă dimineaţă la Staţia Meteo Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară.

Potrivit sursei citate, mai frig decât la Miercurea Ciuc a fost doar la altitudini de peste 2.000 de metri, la Vârful Omu fiind măsurate o minimă de minus 4,5 grade Celsius şi un strat de zăpadă de 6 centimetri.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10,7 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977, la Topliţa.

ȘTIRI VIDEO GdS