15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu în Rezervaţia Deltei Dunării: sute de hectare de stuf şi vegetaţie, distruse de flăcări

Incendiu în Rezervaţia Deltei Dunării: sute de hectare de stuf şi vegetaţie, distruse de flăcări

Pentru că exista pericolul ca flăcările să se extindă şi la imobilele vecine au fost solicitaţi şi pompierii de la ISU Drobeta

Câteva sute de hectare de stuf şi vegetaţie din Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, pe raza judeţului Constanţa, au ars într-un incendiu ce a izbucnit vineri după-amiază, focul fiind stins de pompieri după peste 12 ore de intervenţie, anunţă Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, focul a izbucnit vineri, în jurul prânzului, şi a cuprins o zonă de vegetaţie de aproximativ 7 – 8 km, aflată între localităţile Istria şi Vadu, din judeţul Constanţa, iar vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă pe o suprafaţă de câteva sute de hectare.

11 pompieri au intervenit cu două autospeciale din cadrul Staţiei Midia, care au luptat cu flăcările mai bine de 12 ore. În cele din urmă, focul a fost stins, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04.00. Potrivit ISU Constanţa, focul nu a ajuns în zona locuită şi nu a provocat pagube materiale. Până în prezent nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS