20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSurse: PNL vrea să depună plângere penală şi retrimiterea Legii Educaţiei la comisie, după scandalul privind amânarea concursurilor de directori din şcoli

Surse: PNL vrea să depună plângere penală şi retrimiterea Legii Educaţiei la comisie, după scandalul privind amânarea concursurilor de directori din şcoli

Surse din PNL au declarat, astăzi, pentru Mediafax, că liderii partidului au recomandat grupului PNL din Senat să depună plângere penală privind falsificarea semnăturii senatorului Dumitru Oprea în raportul de modificare a Legii Educaţiei.

Conducerea PNL a făcut această recomandare în contextul în care Dumitru Oprea susţine că nu a participat la şedinţă şi nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli. PNL va cere şi retrimiterea la Comisia de învăţământ a iniţiativei menţionate.

Senatorul PNL Dumitru Oprea a declarat, astăzi, că nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli, insistând că proiectul a fost discutat fără a fi pe ordinea de zi a comisiei de învăţământ.

El a afirmat că modificarea adusă Legii Educaţiei este „foarte gravă”.

Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din şcoli, până vara viitoare, deşi ministerul a programat competiţia pentru această toamnă.

Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul şcolilor. Este vorba de PLX 127/2016, iniţiat de deputatul PSD Andrei-Valentin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.

Ecaterina Andronescu a confirmat existenţa modificării legislative: „Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului”. Întrebată cum şi de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu a mai comentat şi nici nu a mai putut fi contactată telefonic până la ora publicării articolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS