21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Un portret de mari dimensiuni al sculptorului Constantin Brâncuşi, expus la Poarta Sărutului

Gorj: Un portret de mari dimensiuni al sculptorului Constantin Brâncuşi, expus la Poarta Sărutului

Un grup de tineri din Târgu Jiu şi din ţară au realizat un portret-tribut al sculptorului Constantin Brâncuși. Inițiativa lor a apărut ca un răspuns la campania „Cumințenia Pământului”. La realizarea operei de mari dimensiuni, la Târgu Jiu au fost folosite 7.000 de cuie și 20 de kilometri de ață. Pentru a obține finanțarea necesară, au fost scoase la licitație 1.876 de cuie, cifra simbolizând anul nașterii marelui artist. Întregul portret este realizat din cuie şi din fir de aţă, rezultatul final fiind un portret de mari dimensiuni, cu înălţimea de aproape doi metri, care îl înfăţişază pe sculptorul Constantin Brâncuşi. Drept model a fost utilizată o fotografie în care Constantin Brâncuşi apare fotografiat în atelierul său din Paris.
În cele trei săptămâni cât au lucrat la portretul lui Constantin Brâncuşi, tinerii au încercat să strângă fonduri pentru campania dedicat achiziţiei operei Cuminţenia Pământului. De asemenea, a fost realizat un video cu toate etapele de realizare a portretului din cuie şi aţă. La finalul lunii septembrie, opera va fi scoasă la licitație, iar întreaga sumă obținută va fi donată pentru achiziția operei devenită simbol, Cumințenia Pământului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS