10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul "Loteria Română": Fostul director general și șeful Serviciului Achiziții, reținuți de DNA

Dosarul „Loteria Română”: Fostul director general și șeful Serviciului Achiziții, reținuți de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea pentru 24 de ore față de Gheorghe Benea, fost director general al Companiei Naționale Loteria Română (CNLR), și Ovidiu Rîpanu, șef Serviciu Achiziții în cadrul aceleiași companii, pentru fapte de corupție, informează realitatea.net.

Mai exact, Gheorghe Benea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, iar Ovidiu Rîpanu de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată.

De asemenea, procurorii au mai dispus măsura controlului judiciar față de următorii inculpați:

Cornelia Olaru, referent în cadrul C.N.L.R. – Serviciului Achiziții și membru al comisiei de evaluare a ofertelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și luare de mită;

Iulian Cătălin Niculae, asociat și administrator de drept al unei firme, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la spălare de bani în formă continuată.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, având calitatea de suspecți.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS