22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate15 persoane suspectate că exploatau sexual minore, reţinute de DIICOT

15 persoane suspectate că exploatau sexual minore, reţinute de DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut 15 persoane suspectate că au racolat tinere, unele minore, din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj Napoca iar ulterior le-a obligat să se prostitueze, aceştia având roluri bine stabilite în cadrul reţelei.
Acuzaţiile procurorilor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substanţe psihoactive şi proxenetism, toate în formă continuată. Acţiunea anchetatorilor s-a desfăşurat pe parcusul a două zile, infracţiunile menţionate fiind săvârşite din decembrie 2015 până în prezent, scrie Mediafax.

Fetele, unele minore, erau constrânse fizic şi psihic, „prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor (generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară, existenţa unor copii minori în întreţinere, de lipsa de educaţie şi instruire, de lipsa ocrotirii părinteşti ori de dependenţa de substanţe interzise), exercitând asupra acestora o supraveghere permanentă şi o menţinere în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la inculpatul Bănuţ Florin Ioan zis ”Bătrânu”, obţinând foloase patrimoniale importante din constrângerea victimelor la practicarea prostituţiei”, explică procurorii într-un comunicat de presă.
Alţi suspecţi se ocupau de supravegherea fetelor şi de recurtare, unul dintre ei racolând-şi concubina pentru a obţine bani în vederea achiziţionării de droguri, susţin procurorii. Aceştia dau şi exemplul unei mame care, în schimbul banilor, a acceptat ca fiica ei minoră să se prostitueze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS