16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportatorii rutieri au convenit cu ASF un tarif maxim al polițelor RCA de 7.500 lei/an, după ce iniţial s-a vorbit de 6.149 lei/an

Transportatorii rutieri au convenit cu ASF un tarif maxim al polițelor RCA de 7.500 lei/an, după ce iniţial s-a vorbit de 6.149 lei/an

Transportatorii rutieri au convenit, în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), un tarif maxim al polițelor RCA de 7.500 de lei/an, după ce, inițial, s-a vorbit despre un cuantum de 6.149 lei/an, informează Agerpres.

„Există o delegație de patru persoane la ASF care a discutat și a ajuns la o înțelegere, o mostră de calcul. Au făcut calculele pentru vehicule comerciale de peste 16 tone la o valoare țintă de 7.500 de lei, care să fie valabilă din 3 octombrie. Este nevoie de avizul Consiliului Concurenței și al Guvernului pe acest tarif. S-a convenit să se ia în calcul frecvența și dauna medie, ținând cont de daunele întâmplate și neavizate, precum și de trendul acestora, de asemenea cheltuielile administrative de achiziție și taxe — maximum 25%. Se va folosi sistemul de bonus malus, bonus în principiu și malus nu, pentru că pe perioada acestui tarif fixat, malus, trebuie să clarificăm cu ei. O să ne cheme la discuții să ne arate structura tarifului. Dacă reușim să obținem mai jos, va fi excelent. La discuții vom fi chemați probabil săptămâna viitoare. Pentru noi este ok și mâine”, a declarat secretarul general UNTRR, Radu Dinescu.

Inițial, discuțiile de la ASF duseseră la un tarif maxim al polițelor RCA de 6.149 lei/an pentru un camion față de 20.000 lei pe an în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS