16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu, audiat la DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu

Tăriceanu, audiat la DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a venit în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, astăzi, în dosarul lui Bogdan Olteanu. Al doilea om în stat a fost citat în calitate de martor în ancheta în care fostul viceguvernator al Băncii Naţionale este acuzat de trafic de influenţă, scrie Realitatea.
Călin Popescu Tăriceanu trebuie să spună cum l-a numit pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei și să răspundă la acuzația lui Vîntu, potrivit căreia din cele două milioane de euro plătite lui Olteanu, unul îi revenea celui care astăzi ocupă a doua funcție în stat.
Procurorii îl acuză pe Olteanu de trafic de influenţă, susținând că, pe vremea când acesta era preşedinte al Camerei Deputaţilor, între 2006 și 2008, ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu şi ar fi beneficiat de sprijin electoral din partea acestuia, totul pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.
Liviu Mihaiu ar fi urmat astfel să servească intereselor pe care Sorin Ovidiu Vântu le are în acea zonă, mai spun procurorii.
Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS