17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBVB a lansat platforma universală pentru investitori www.fuentinfiane.ro

BVB a lansat platforma universală pentru investitori www.fuentinfiane.ro

Bursa de Valori București (BVB) alături de parteneri a lansat pe 14 septembrie o platformă online, cu denumirea “Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori”. Aceasta este disponibilă la adresa www.fluentinfinante.ro. Scopul platformei este de a aduna într-un singur loc informații și materiale educaționale despre investiții și piețe de capital. Prin lansarea www.fluentinfinante.ro, Bursa de Valori București, împreună cu partenerii săi, este mai aproape de românii care își propun să prospere financiar.
La momentul lansării, platforma “Fluent în finanțe” este cea mai mare și cuprinzătoare platformă educațională din România. Este, de asemenea, prima platformă care se concentrează în întregime asupra piețelor de capital. Platforma este alcătuită din mai multe segmente, cum ar fi: clipuri video educaționale, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultură financiară, harta interactivă a României cu toate casele de brokeraj autorizate la Bursa de Valori București, cluburi de investitori din țară și altele.
În plus, Bursa de Valori București a lansat și aplicația de mobil FinLit Quiz, disponibilă în română în Google Play și App Store. Aplicația a fost dezvoltată împreună cu Visa România, parte a programului de educația financiară Banii IQ.
“Obiectivul nostru este de a sprijini educaţia financiară într-o lume tot mai digitală, de aceea am implementat mai multe programe educaţionale începând cu 2012 cu scopul de a ridica nivelul de alfabetizare financiară din România. Susţinem platforma de educaţie dezvoltată de Bursa de Valori din Bucureşti cu expertiza dobândită prin propriile programe de educaţie financiară derulate de Visa, BaniIQ şi Banii pe Net, care au instruit aproape 1 milion de beneficiari de-a lungul anilor”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.
FinLit Quiz oferă posibilitatea de a testa nivelul de cultură financiară în cinci domenii: economie, finanțe, piețe de capital, instrumente financiare și diverse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS