14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrançois Hollande, în România: Trebuie să găsim soluţii pentru securitatea frontierelor

François Hollande, în România: Trebuie să găsim soluţii pentru securitatea frontierelor

Preşedintele Franţei, François Hollande, a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni, că, în cadrul summmit-ului UE 27 de la Bratislava, trebuie găsite soluţii pentru securitatea frontierelor, precizând că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre aspectele de securitate.

„Principiile Schengen şi protecţia frontierelor trebuie să ducă la protecţia femeilor şi bărbaţilor din interiorul acestor frontiere”, a spus Hollande, citat de Mediafax. El a adăugat că, la Bratislava, trebuie găsite soluţii pentru protecţia acestora şi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre apărarea europeană.

Hollande a mai spus că „împreună cu România punem bazele unei apărări comune”. Combaterea terorismului necesită o nouă abordare în ceea ce priveşte securitatea, a mai spus el, adăugând că „ne aflăm într-un moment strategic”.

La rândul său, la solicitarea jurnaliştilor, Klaus Iohannis a spus că „România este sprijinită de Franţa” în dosarul Schengen. „Am discutat această chestiune cu preşedintele Hollande şi acest demers se înscrie într-un demers sustenabil în cadrul UE”, a precizat Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS