22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate255.000 de doze de vaccin hexavalent vor ajunge la pacienţi în cel mult 20 de zile

255.000 de doze de vaccin hexavalent vor ajunge la pacienţi în cel mult 20 de zile

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că procedura de atribuire a contractului privind vaccinul hexavalent a fost finalizată, luni, potrivit unor oficiali din Ministerul Sănătăţii 255.000 de doze urmând să ajungă la pacienţi în cel mult 20 de zile.

“Ieri s-a finalizat licitaţia pentru vaccinul hexavalent. Probleme au fost cu furnizorul care avea probleme financiare. Vom promova legea vaccinului, aşa vom asigura stocuri de rezervă. Lipsa de încredere şi dezamăgirile au dus la nevoia de a face reguli şi mai stricte. Regulile nu pot înlocui însă bunăvoinţa şi competenţa”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, citat de Mediafax.

Ministerul a decis, prin procedură de urgenţă, atribuirea către Unifarm a contractului, după ce a reziliat contractul-cadru cu Polisano, la finalul lunii august.

Oficiali din cadrul ministerului Sănătăţii au declarat că este vorba despre 255.000 de doze de vaccin, iar în caietul de sarcini este prevăzut faptul că acestea trebuie să ajungă la pacienţi în cel mult 20 de zile.

Ministerul Sănătăţii a notificat, la finalul lunii august, compania Polisano că va rezilia contractul pentru vaccinul hexavalent cu care sunt imunizaţi bebeluşii, după ce Polisano a transmis o notificare prin care informa că nu va mai putea livra dozele de vaccin. Iar aceasta nu era prima situaţie în care compania nu îşi respecta obligaţiile, numai anul acesta înregistrându-se mai multe situaţii în care sute de bebeluşi au fost vaccinaţi cu întârziere din cauza lipsei vaccinului.

Vaccinul hexavalent se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care se fac bebeluşilor la vârsta de două luni, patru luni, şase luni şi un an. Vaccinul este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS