5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, la Berlin: Am propus crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului

Iohannis, la Berlin: Am propus crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Berlin că a propus în cadrul întâlnirii cu cancelarul german Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel şi cu premierul luxemburghez Xavier Bettel crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului, informează Mediafax.

„În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei”, a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

De asemenea, Iohannis a mai spus că există „un larg consens „în ce priveşte măsurile de prevenire a terorismului şi că în viitorul apropiat „cu siguranţă” vor fi la nivel european „măsuri foarte concrete” pentru îmbuătăţirea situaţiei. Preşedintele a mai spus că securitatea internă şi externă a Uniunii Europene este o temă centrală în dezbaterile naţionale europene, adăugând că în UE au fost prea multe acte de terorism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS