21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN dacă primeşte 5,8 milioane lei

Distrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN dacă primeşte 5,8 milioane lei

Distrigaz Sud Reţele a anunţat că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA şi că a notificat în acest sens ELCEN în cursul zilei de joi, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi.

„Distrigaz Sud Reţele acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA, notificând în acest sens ELCEN în cursul zilei de astăzi, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi. Acestă plată, coroborată cu angajamentul ferm de a achita şi a doua tranşă pâna la sfârşitul acestei luni, sunt condiţii preliminare şi obligatorii pentru ridicarea popririi”, se arată într-un comunicat de presă al Distrigaz Sud Reţele, transmis catre agentia Mediafax.

Distrigaz Sud transmite că măsura de limitare a alimentării cu gaze naturale care vizează locul de consum CTE Vest Cogenerare a fost luată şi menţinută fără a afecta alimentarea cu apă caldă a locuitorilor din Bucureşti racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a apei calde şi agentului termic.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat că toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de către şeful Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie, şi că existul riscul ca, din 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie oprită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS