7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în noul dosar al lui Ponta

Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în noul dosar al lui Ponta

Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pe 60 de zile, marţi seara, de procurorii DNA Ploieşti. Potrivit Mediafax, el este acuzat de complicitate la spălare de bani, anchetatorii susţinând că omul de afaceri i-a dat fostului premier Ponta 220.000 de euro pentru a-şi asigura un loc eligibil la alegerile din 2012.

În acelaşi dosar, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi fostul premier Victor Ponta, acesta fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani

Procurorii DNA Ploieşti susţin că, pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghiţă, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii ar fi fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Ghiţă, potrivit DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS