7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA și Rusia, aproape de un armistițiu în Siria

SUA și Rusia, aproape de un armistițiu în Siria

Un acord poate fi anunţat duminică, a anunţat un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat în marga reuniunii din estul Chinei, scrie realitatea.net.

„Nu am ajuns acolo încă”, a declarat Obama pentru presă în urma unei întâlniri cu premierul britanic Theresa May, adăugând că armistiţii anterioare nu au durat prea mult timp.

Oficiali militari din Statele Unite şi Rusia, care susţin beligeranţi din tabere diferite în războiul din Siria, participă la aceste negocieri de mai multe săptămâni.

Războiul civil din Siria s-a soldat cu peste un sfert de milion de morţi şi a determinat 11 milioane de oameni să fugă din calea confruntărilor armate, ceea ce a provocat o criză a refugiaţilor în Orientul Mijlociu şi Europa şi alimentează jihadismul.

„Avem divergenţe grave cu ruşii cu privire atât la părţile pe care le susţinem, cât şi la procesul necesar în vederea aducerii păcii în Siria”, a declarat Obama.

Rusia îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, iar Statele Unite forţele opoziţiei moderate care luptă împotriva acestuia.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS