Creşterea indemnizaţiilor anumitor demnitari a fost aprobată într-o sedinţă de guvern condusă de prim-ministrul interimar Gabriel Oprea (Foto: gov.ro)

Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare să se desfășoare pe 11 decembrie, au declarat pentru Europa FM surse de la Palatul Victoria. Anunțul oficial va fi făcut după ședința de executiv, în desfășurare la această oră. PSD nu este însă de acord cu această dată.
Social-democrații ar fi vrut ca scrutinul să se desfășoare pe 27 noiembrie sau 4 decembrie.
Liberalii au militat pentru 11 decembrie. Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a spus că înainte de 4 decembrie sunt mai multe zile libere și ar fi o prezență mică la vot, iar 27 noiembrie nu respectă prevederile constituționale.
În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că 11 decembrie ar fi mult prea târziu, pentru că ar putea să ningă prea mult și românii nu ar mai ieși la vot. Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a insistat că viitorul cabinet va fi format târziu, abia la începutul anului 2017.
Tot în ședința de astăzi ar putea fi aprobate o ordonanţă de urgenţă privind măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor, dar și reglementarea votului prin corespondenţă.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.