Acasă Actualitate A treia repartizare la liceu, începe de la 1 septembrie

A treia repartizare la liceu, începe de la 1 septembrie

Absolvenții de gimnaziu care, din diverse motive, până în prezent, nu au fost repartizați la niciun liceu mai au o șansă săptămâna viitoare. Asta deoarece în perioada 1-2 septembrie este programată să se desfășoare cea de-a treia repartizare computerizată la liceu a absolvenților claselor a VIII-a.

Această a treia repartizare este rezervată absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. În această etapă vor fi repartizaţi şi elevii care au solicitat echivalarea studiilor în străinătate. Repartizarea la liceu a absolvenților de gimnaziu se va face pe baza mediei de admitere, care se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25%. (sursa: gorjeanul.ro)

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version