21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii cumpără cele mai ieftine poliţe de asigurare pentru locuinţe, care acoperă cele mai puţine riscuri

Românii cumpără cele mai ieftine poliţe de asigurare pentru locuinţe, care acoperă cele mai puţine riscuri

Numărul poliţelor obliga­to­rii de lo­cu­inţe (PAD) care acoperă doar pagubele pro­duse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale a ajuns la finalul lunii iulie la 1,73 milioane, fiind cu circa 400.000 peste nivelul poliţelor facul­ta­tive, care sunt mult mai acoperitoare, scrie Mediafax.
Creş­te­rea poliţelor obligatorii peste nivelul celor fa­cultative nu indică altceva decât o involuţie a pieţei, în condiţiile în care românii renunţă la asigurările mai complexe în detrimentul celor obligatorii cu puţine riscuri asigurate, scrie Ziarul Financiar.
Creşterea numărului de poliţe obliga­to­rii peste cel al poliţelor facultative este urma­rea efectului schimbării legislaţiei din 2014, care a interzis companiilor să mai vândă asi­gu­rări facultative dacă proprietarul locu­inţei nu deţine şi o poliţă obli­gatorie.
O altă cauză este falimentul Astra Asigurări, care avea o ex­punere semni­fi­cativă pe segmentul asi­gu­rărilor facultative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS