14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: Aproape 1.000 de polițiști acționează suplimentar pe durata sesiunii din august a Bacalaureatului

IGPR: Aproape 1.000 de polițiști acționează suplimentar pe durata sesiunii din august a Bacalaureatului

Aproape 1.000 de polițiști acționează suplimentar pe durata sesiunii august 2016 a Bacalaureatului, pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a acestui examen, se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES de IGPR.

„Șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, în baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii/ subcomisii de evaluare a lucrărilor și de soluționare a contestațiilor, precum și pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestații și retur”, se precizează în comunicat.

Pe durata examenului național de Bacalaureat — sesiunea august 2016—, 977 de polițiști vor acționa, zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 611 polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 237 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Conform sursei citate, echipajele din teren vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. În acest sens, cele peste 379 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere și a ambuteiajelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS