Acasă Actualitate Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.

În județul Prahova, traficul rutier pe DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară numai pe o bandă la km 75+100 de metri, pe sensul de mers către Brașov, din cauza unui tir care s-a răsturnat în cursul nopții. Nicio persoană nu a fost rănită. Pe celălalt sens (Brașov – Ploiești) se circulă normal.

În județul Ilfov, pe șoseaua de centură a Municipiului București, între Tunari și Otopeni, traficul rutier pe sensul de mers către Otopeni se desfășoară numai pe o bandă, din cauza unei tamponări în care au fost implicate două autovehicule. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui eveniment rutier. Până în data de 15 august 2016, din cauza unor lucrări de reabilitare, DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani se închide pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126, de luni până vineri, în intervalul orar 900 – 1800. Totuşi, va fi permisă circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens, și circulația autovehiculelor cu regim prioritar (menţionate în OUG nr. 195/2002, art. 32, alin. 2, literele a şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

DN7C (Transfăgărăşan) a fost redeschis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu). Pe acest tronson este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 – 7:00, iar până în data de 30 septembrie 2016 este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83 (pe tronsonul Căpăţânenii-Ungureni – Piscu Negru), pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț. DN67C (Transalpina) a fost redeschis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 59+800 (Obârşia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. Este instituită şi restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1. Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură. Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţie de tonaj există şi pe DN39, în judeţul Constanţa, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare, iar cele sub această masă pe benzile centrale ale podului (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România). Pentru a preveni producearea accidentelor rutiere pe drumurile publice, conducătorii auto trebuie să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum și să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.

Exit mobile version